У оквиру пројекта “Диаспора Инвест”, у организацији Града Тузла, а уз подршку УСАИД-а, у  Међународном атељеу “Исмет Мујезиновић” у Тузли отворен је Пословни форум тузланске дијаспоре.

У уводном обраћању присутнима су се обратили  шеф пројекта УСАИД Диаспора Инвест, Сањин Арифагић, министар привреде Тузланског кантона, Един Дураковић те градоначелник Тузле др. Зијад Лугавић.

Градоначелник Лугавић исказао је задовољство и опредјељеност Града Тузле за интензивирањем сарадње с дијаспором те казао како је неопходно повезати се посебно у области културе, привреде, инвестирања и размјене знања, додајући да ће овакав пројекат помоћи да се настави с мапирањем босанскохерцеговачке дијаспоре у иностранству које је веома битна како за Тузлу тако и за цијелу Босну и Херцеговину. Споменуо је и базу података која ће се радити, односно платформу која ће омогућити комуницирање босанскохерцеговачке дијаспоре са Градом Тузлом како би се на још бољи начин омогућиле квалитетније услуге, информација о потенцијалним зонама за инвестирање, о пројектима подршке и све оно што је битно за одржавање веза с дијаспором.

Присутни су имали прилику погледати видео “Тузла у срцу!” о инвестицијским могућностима у Тузли, а након чега је одржана Панел дискусија о теми „Како успоставити успјешну и дугорочну сарадњу са дијаспором”.

Пословни форум био је прилика за представљање пословног амбијента који нуди Град Тузла, умрежавање привредника, те представљање позитивних примјера развијања бизниса.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

https://grad.tuzla.ba/vijesti/gradonacelnik-lugavic-otvorio-poslovni-forum-tuzlanske-dijaspore/