Мостар ће од 24. до 27. јуна 2021. године бити централно мјесто сусрета свјетских реномираних научника, умјетника, доктора и професора који ће се окупити на “12. Данима БХАААС у БиХ”.

Том приликом одржаће се 30 стручних симпозија из медицинских, техничких, природних и хуманистичких наука, бројни панели, округли столови и радионице. Предаваће око 300 еминентних предавача пред стотинама учесника из више од 20 земља. Ове године, због пандемије корона вируса, организатори су одлучили да се симпозији преносе и онлине како би омогућили судјеловање свим заинтересираним научницима који неће бити у могућности да дођу у Мостар.

Босанскохерцеговачко-америчка академија умјетности и наука је упутила и посебан позив студентима, младим истраживачима, да судјелују на овом догађају. То ће за студенте бити јединствена прилика, да се упознају с најновијим трендовима у науци и технологији те упознају неке од лидера свјетске академске заједнице.

“Веома сам сретна што ће се овај велики догађај најзад одржати у мом родном Мостару”, каже предсједница БХАААС др. Махира Тановић и додаје: Прошле године смо морали одгодити одржавање 12. Дана БХАААС у БиХ због пандемије корона вируса, али сада су се стекли услови да можемо у смањеном капацитету  реализовати за нас ову значајну конференцију. БХАААС већ 12 година успјешно организира овај научни скуп, за који могу рећи да спада у највеће стручне догађаје у регији. У 30 симпозија из природних, друштвених, хуманистичких и медицинских наука, учесници ће имати прилику чути предавања свјетских лидера академске заједнице. Такођер у склопу Дана ће се одржати и свечана промоција Монографије БХАААС-а чему се посебно радујем”, казала је Тановић.

БХАААС од свог оснивања доводи врхунске стручњаке у нашу земљу, од којих су многи бх. поријекла и који раде у престижним институцијама у Америци, Канади и шире.  Дани БХАААС у БиХ им пружају прилику да своје знање и стручност подјеле са колегама и студентима у матичној земљи.

Све информације о 12. Данима БХАААС у БиХ можете погледати овдје.

Преузето: bhaaas.org