Идеатон “цовИДЕЈА 2020” https://www.covideja2020.com/ је покренут 10. априла 2020. године на порталу Дигитално вријеме, уз подршку више од 20 партнера, укључујући институције, општине и градове, академску заједницу, професионалне мреже, организације цивилног друштва, приватни сектор, амбасаде и међународну заједницу. Ова онлине платформа ће пружити могућност свим заинтересованим – младим људима, научницима и научницама, бизнисима, медијима, иноваторима и иноваторкама, старијим грађанима и грађанкама, професионалцима из разних области – да се пријаве и представе своје идеје за побјеђивање КОВИД-19 кризе.

Идеатон ће трајати двије седмице, од 10. до 24. априла 2020, а крајњи циљ је да охрабри власти, приватни сектор, цивилно друштво и међународну заједницу у провођењу предложених идеја, како би се колективна интелигенција превела у конкретне резултате који побољшавају квалитет живота за све. Учествовати могу особе свих узраста, појединачно или у тиму, неформалне групе, организације цивилног друштва, представници приватног сектора, академске заједнице и медији и  предложити идеје које ће омогућити да се нешто предузме одмах или које ће помоћи при креирању дугорочнијих рјешења у ближој и даљој будућности.

Портал Дигитално вријеме https://digitalnovrijeme.ba/ је покренула асоцијација ИТ компанија Бит Алијанса потакнути ситуацијом изазваном пандемијом коронавируса (КОВИД-19), а у жељи да се солидаришу са свим грађанима у Босни и Херцеговини. Компаније, невладине организације, јавне установе и појединци стављају на располагање бесплатне дигиталне услуге које ће грађанима олакшати свакодневницу провођења времена код куће, уз корисне садржаје.