Фондација будућности у Босни и Херцеговини (BH Futures Foundation), у партнерству са МаркетМакерс, званично је покренула “Making Markets work for the new generation in Bosnia and Herzegovina”, један од највећих менторских програма за младе у регији.

Од децембра 2019. године до аугуста 2020. године, 200 младих особа, из свих крајева Босне и Херцеговине, ће проћи кроз менторство у комбинованом формату учења; кроз мјешавину радионица, догађаја фаце-то-фаце и онлине учења.

Циљ пројекта је приближити ИТ/СТЕМ индустрију младим људима кроз каријерну оријентацију, тренерске услуге, мотивисање младих за доношење одлуке о каријери у ИТ-у/СТЕМ-у и пружање детаљних савјета како се унаприједити и напредовати у овој професији.

Садржај програма обухвата четири главна поља – Менторство; Лидерство; Технологија; Едукација.

Менторство је најефикасније средство за надоградњу постојећег знања и трансформацију у будуће лидере. Ментори и менторке овог програма су млади професионалци и стручњаци који долазе са универзитета, из приватног сектора, истраживачких институција као и невладиних организација. Овакав спој искустава ће учесницима омогућити да упознају различите перспективе и погледе на изазове и рјешења данашњице. Ослонац програма чини каријерно, техничко и лидерско менторство на основу потреба учесника кроз мјесечне састанке са менторима из индустрије и академије.

Програм је намијењен за три групе:

  • Средњошколце (посебно у њиховим завршним годинама одлучујући о будућим опцијама);
  • Студенте (друге или завршне године, посебно они/е који/е могу стажирати);
  • Незапослене који су напустили школу и матуранти са интересом за преквалификацију из ИТ/СТЕМ предмета.

Критерији за одабир ће бити засновани на снази аргумената и јасноће изјава у апликационој форми.

Заинтересовани су обавезни испунити апликациону форму најкасније до 24. Новембра 2019. године.

Фондација будућности у Босни и Херцеговини је пионир у развоју софистицираних менторских програма у регији. Са индивидуалним фокусом на сваког учесника, структурним радом, пружањем богатог развојног програма, континуитетом и разноликошћу, циљ је препознати пут каријере и компентенција код сваког од учесника програма.

Све информације о Програму на https://www.bhfuturesfoundation.org/news/jedinstven-mentorski-program-za-mlade за конкретна питања у вези Програма контактирајте mentoring@bhfuturesfoundation.org.

 

Извор: БХ Футурес Фоундатион