У суботу, 1. јуна одржаће се први пословни форум бх. предузетника у дијаспори. Форум ће окупити говорнике и учеснике из цијелог свијета у шведском граду Geteborg – у у Gothia Towers.

Удружење босанскохерцеговачких предузетника у Шведској постоји већ двије године са јасним циљем промоције трговине и пословања као и других облика пословне сарадње између Босне и Херцеговине и Шведске.

Први пословни форум у дијаспори биће јединствена прилика за водеће стручњаке, предузетнике и доносиоце одлука из различитих индустрија да разговарају о најновијим трендовима, изазовима и приликама у пословном свијету, као и о улагању у Босну и Херцеговину. Кроз презентације, питања, одговоре и могућности умрежавања, размјене мишљења, учесници ће имати прилику да прошире своја знања, успоставе корисне контакте и пронађу потенцијалне идеје за бржи раст и развој својих компанија.

За рад Удружења веома је значајна и подршка званичних институција и државних органа БиХ који препознају важност повезаности и сарадње домовине и дијаспоре. Амбасада БиХ у Stokholm – у од оснивања и дјеловања јача и помаже рад Удружења бх. предузетника у Краљевини Шведској.

„Као организација која окупља привреднике са израженим осјећајем припадности својој земљи поријекла Босни и Херцеговини, али у исто вријеме са јасном визијом будућности у Шведској, Удружење жели овај форум искористити као платформу за јачање веза. између наше двије земље, олакшати пословне контакте и закључити пословне уговоре, као и дугорочну сарадњу која ће донијети корист свим учесницима“, наводе из Удружења.

 

Извор: Klix.ba