На церемонији отварања учеснике и госте су поздравили, Миралем Бећировић предсједник Савеза удружења бх. грађана у Ослу, Недим Макаревић, амбасадор БиХ у Норвешкој и Хасан Шеховић, предсједник Свјетског савеза дијаспоре.

Присутне су испред Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Министарства цивилних послова БиХ поздравили Кемо Сарач и Адис Османовић.

Овогoдишње Свјетско првенство је окупило 13 репрезентација, око 150 учесника. На првенству су учествовале репрезентације Аустрије, Њемачке, Француске, Швајцарске, Турске, Холандије, Белгије, Данске, Шведске, Енглеске и Финске.

Ова традиционална манифестација се одржава већ шеснаести пут, сваке године у другој земљи, а ове године домаћини су били Удружење БХ грађана у Ослу.  У склопу попратног дијела манифестације наступали су чланови културно-умјетничког друштва “Дукат”.

Побједници овогодишњег првенства су играчи репрезентације БХ дијаспоре из Аустрије. Они су у финалној утакмици савладали екипу из Белгије. Треће мјесто су заузели ногометаши екипе која је представљала Њемачку. Најбољи стријелац првенства је био Едвин Шкргић из Аустрије, док је Един Хоџић проглашен за најбољег играча. Посебно призање за фер плеј је припало екипи Швицаске!