УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” прошле седмице је одржао још једну у низу онлајн инфо сесија са дијаспорским инвеститорима, у оквиру којих су представљене могућности подршке инвестицијским пројектима кроз грант програм и активности техничке подршке. Посљедњој инфо сесији присуствовала је 25 учесника и учесница из цијеле земље.

“Постоји велики интерес, те имамо примјере локалних заједница из којих у оквиру овог седмог позива имамо први пут компаније које изражавају интерес да се пријаве. Круг компанија се шири, па ћемо одржати још једну инфо сесију 23. септембра у 15 сати. Довољно је да заинересовани пошаљу име, презиме и контакт е-маил на info@diasporainvest.ba, а ми ћемо им доставити приступне податке за учешће на сесијама” поручују из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Бизнис центар бх. дијаспоре ових дана активно комуницира са развојним агенцијама и уредима за бх. дијаспору широм земље који кроз локалне заједнице активирају и помажу дијаспорске инвестиције.

– Постоји велики интерес компанија да аплицирају за грант средства при Пројекту. Досадашња успјешна реализација овог сегмента пројектних активности, као и бројне позитивне приче дијаспорских инвестиција, показују да простора за напредак има, али и велике спремности босанскохерцеговачке исељеничке заједнице да уложи назад у БиХ. БиХ показује да је изузетно добра и повољна тачка за покретање производње – додају из Бизнис центра бх. дијаспоре.

Упркос изазовима пандемије Ковид-19, интерес дијаспоре није у опадању, а бројни контакти у вези са информацијама за нови позив (који је отворен до 30. септембра у 16 сати) показују да ће се тренд улагања у домовину наставити, наводи се у саопшењу.

Преузето: diasporainvest.ba