Награда Херо је међу највишим признањима које додјељује Предсједничко вијеће

Самир Бечић, Босанац с адресом у САД и један од најугледнијих фитнесс тренера у тој држави, требао би 6. септембра у Вашингтону добити престижну награду предсједника Вијећа за спорт, фитнес и исхрану (ПЦСФН).

Награда Херо је међу највишим признањима које додјељује Предсједничко вијеће.

Самир Бечић је казао да је понизан и почаствован што ће добити награду Херо од стране Предсједничког вијећа ПЦСФН.

– Добити признање са титулом “Хероја” је невјероватно значајно, јер одражава колективне напоре свих оних који су ми се придружили у промовисању здравља и фитнеса у Америци. Ова награда ме инспирише да наставим са овим виталним радом и настојим да направим још већи утицај на животе мојих суграђана Американаца – нагласио је.

Осим овог надолазећег признања, Самир Бечић је у Хјустону прослављен, а добио је више награда. Градоначелник Силвестер Тарнер је 1. новембра 2022. године прогласио „Дан Самира Бечића“ у знак признања за четири године службе као службеног цара фитнеса у Хјустону и 20 година као здравствени савјетник претходних градоначелника. Ово признање је додатно проширено 10. јануара 2023., када су градоначелник Тaрнер и 16 чланова Вијећа града Хјустона, поздравили Бечићево залагање за здравље и кондицију широм Америке.

  1. године му је амерички предсједник Џо Бајден додијелио награду за животно дјело. Ово признање наглашава Бечићеву доживотну посвећеност друштвеном раду. Са више од 8.000 сати посвећених волонтеризму, ове награде истичу његов изузетан грађански допринос и његове напоре да ојача заједнице кроз снагу здравља и кондиције.

 

Преузето: Аваз.ба