У оквиру програма „Пренос знања стручњака из дијаспоре/исељеништва у јавне институције и установе у БиХ“ Министарства за људска права и избјеглице БиХ, организовано је гостовање проф. др. Аднана Чустовића, професора педијатријске алергологије, на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву.

Од 15. до 24. октобра 2024. године, студенти и наставно особље Медицинског факултета и специјализанти Клиничког центра Универзитета у Сарајеву имају прилику проширити своје знање и вјештине на тему астме и алергије кроз низ предавања и радионица које се одржавају од стране алумнија Медицинског факултета проф. др Аднана Чустовића.

Поред предавања и стручних посјета, дана 18. 10. 2024. године је одржана радионица на тему: „Immunotherapy – Does it work and who should get it?“ и симпозиј 21. 10. 2024. године под називом „Advances in Asthma and Allergy: Training the Next Generation of Specialists“ на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву. Симпозију је присуствовао и министар за људска права и избјеглице БиХ др Севлид Хуртић.

Више на: хттпс://www.мхрр.гов.ба/Саопцења/дефаулт.аспx?ид=12077&лангТаг=бс-БА

Аднан Чустовић дуги низ година живи и ради у Великој Британији и професор је педијатријске алергологије на Imperial College-у у Лондону. Почасни је професор на Универзитету у Cape Townu, Универзитету у Manchesteru и на Националном Универзитету у Сингапуру. Изабран је за члана Академије медицинских наука Велике Британије (FmedSci) 2020. године. За домаћег члана Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине на приједлог Одјељења медицинских наука изабран је 2018. године. Захвалница Града Сарајева му је додијељена 2023. године.