У четвртак, 20. 2. 2020. године у Генералном конзулату БиХ у Минхену је одржан пријем за представнике бх. дијаспоре са подручја овог конзулата. Ово је четврти по реду годишњи пријем који овај Конзулат организовао за представнике организација и заједница бх. дијаспоре, као и успешних појединаца који дјелују на овом подручју. Ово је иствремено био и опроштајни пријем генералне конзулице Рузмире Тихић Кадрић, која 28. фебруара завршава свој мандат у Њемачкој.

Генерална конзулица Тихић Кадрић је изразила задовољство поновним окупљањем дијаспоре и истакла да је њено опредјељење на самом почетку мандата било да отвори врата Генералног конзулата дијаспори и да је то и учинила кроз разноврне активности. Поред организовања годишњих пријема дијаспоре организовала је редовне годишње пријеме ученика и наставника допунске наставе на матерњм језику, сасатанке са Вијећем родитеља, додјелу свједочантава ученицима ових школа у Генералном конзулату, бројне састанке са представницима организација и заједница, Репрезентивног тјела дијаспоре, Регионалног одбора за подручје Генералног конзулата Минхен, Сусрет младих са циљем њиховог укључивања у Репрезентитвно тјело, као и Сусрет младих стручњака и професионалаца са темом Менторство дијаспоре и пријенос знања дијаспоре у БиХ, као и друге бројне активности које су се одржавале у просторијама и у организацији Генералног конзулата БиХ у Минхену.

Захвалила се на доброј сарадњи, подршци и заједничком партнерском раду на бројним активностима које су проведене у предходном трогодишњем периоду. Након обраћања генералне конзулице услиједило је заједничко дружење у једној изнимно угодној алтмосфери, те је изражена жеља за даљим наставком оваквих сурета, који доприносе интезивнијој и свестранијој сарадњи дијаспоре и дипломатско конзуларних представништава Босне и Херцеговине.