У периоду од 23. до 31. маја 2024.године реализује се пренос знања врхунског стручњака у области пијанизма и клавирске педагогије др. Дине Мулића,  ванредног професора са Одјела за музику Универзитета Texas A&M University-Corpus Christi, САД, на Музичку академију Универзитета у Сарајеву у оквиру програма Министарства за људска права и избјеглице БиХ Пренос знања из исељеништва у БиХ.

 

Дино Мулић је докторирао музичку умјетност у пијанизму и педагогији на Универзитету Wisconsin-Madison у САД, а додипломске и магистарске студије је завршио у Сарајеву. Радио је на свим нивоима образовања у БиХ и САД-у па му познавање оба система образовања и рада, стандарда и критерија из области пијанизма  даје одлично полазиште за поређење и пренос знања, вјештина и искустава.

Дино је 2010.године био оснивач Sarajevo Chamber Music Festival & Institute који је годинама био један од централних догађаја у културном животу Сарајева. Од 2020. године је пијаниста а такође и промотер клавира Yamaha.

 

Током свог ангажмана на Музичкој академији др. Мулић ради са  студентима клавира – главног предмета из класа: ред.проф.мр. Вишње Бакалар, ред.проф.мр. Драгана Опанчића, и ван.проф.мр. Азре Медић.

 

Као некадашњи студент Музичке академије, др. Мулић је истакнути алумни, који ће студентима понудити модел изврсности у дјеловању као начин остварења успјеха на интернационалном плану. Његова експертиза у области пијанизма те педагошког рада, као и судјеловање у интернационалном контексту високог образовања и јавног дјеловања, начин су ширења стручне и умјетничке перспективе, како за студенте, тако и за наставно особље Музичке академије, те начин даље интернационализације дјеловања институције.