У суботу, 12. октобра 2024. године, одржана је годишња скупштина БХАААС-а у The Heathman Хотелу у Киркланду, WА. Уз чланове БХАААС-а, присутни су били и многи пријатељи и гости, као што је први Амбасадор за БиХ у УН и бивши министар вањских послова БиХ, господин Мухамед Шаћирбеy.

Дневни ред започео је сесијом која је укључивала излагање босанскохерцеговачког амбасадора у САД-у, Свена Алкалаја, путем видеа, након чега је услиједило обраћање досадашње предсједнице БХАААС-а, Елдине Вајзовић Низамић МД, која је предсједнички медаљон предала новом предсједнику, Аднану Беговићу МД, изражавајући увјерење да ће он водити организацију са преданошћу и несебичношћу. Аднан Беговић одржао је личан и инспиративан говор, у којем је изразио дубоку посвећеност мисији коју БХАААС представља.

Есад Бошкаило МД, бивши предсједник, одржао је презентацију на тему “Континуитет БХАААС вриједности и побољшање комуникације.”  Својом презентацијом подсјетио је све присутне на вриједности БХАААС-а, истичући важност заједништва и рада на унапређењу професионалних веза. На крају ове сесије, представљени су нови чланове организације.

Друга сесија почела је излагањем водитеља одјела и програма БХАААС-а, током којих су представили своје извјештаје. Златан Акшамија ПхД изнио је извјештај о Техничким и природним наукама, док је Аднан Беговић МД говорио о Медицини и здрављу, укључујући презентацију Wеб Медицал Арцхивес пројекта коју је представила Амина Смајловић МД. Слободан Радосављевић изнио је извјештај о Одјелу хуманистичких и друштвених наука и умјетности, док је Тијана Туфек-Мемишевић ПхД говорила о Програму одрживог развоја, а Љиљана Ђукановић ПхД о Студентском програму.

Трећа сесија била је посвећена позваним говорницима. Први говорник, Нермина Авдић, директорица техничких инжењерских услуга из The Pokemon Company International, одржала је излагање о тимском раду.  Једна од посебно занимљивих тачака програма била је презентација Амиле Бутуровић ПхД, професорице на York University, под називом “Путевима езотерике кроз османску Босну: талисмани и записи у Земаљском Музеју БиХ.” Ова тема држала је пажњу свих присутних, а фокус је стављен на значај пред-османских и османских записа који се чувају у депоу Земаљског Музеја БиХ. Њено излагање нагласило је важност очувања културног наслијеђа и истакнуло интерес свјетских стручњака за ове артефакте. Ведад Махмуљин, инжењер из Boeinga, говорио је о развојним процесима модерног jet-linera, а затим је услиједио завршни сегмент питања и одговора.

На крају првог дана одржана је конференцијска вечера, што је омогућило члановима и гостима да се неформално повежу и размијене искуства. У недјељу, 13. октобра 2024. године, организирано је заједничко разгледавање града Сеаттле. Упркос временским разликама, многи чланови пратили су скупштину виртуелно из различитих дијелова свијета и из БиХ, што додатно потврђује важност и заједништво унутар БХАААС-а.