Обавјештење БХ држављанима са путним исправама Републике Хрватске, Републике Србије и Краљевине Шведске.

Обавјештавају се БХ држављани са двојим држављанством:

  1. Који немају никакву исправу Босне и Херцеговине, а желе повратак у БиХ да се могу обратити Амбасади Босне и Херцеговине у Љубљани за издавање путног листа. Приликом предавања захтјева обавјештавамо вас да ће се вршити провјере у Централном регистру и то бази података о ЈМБГ, пребивалишту, издатим личним исправама и издатим личним картама након чега ће бити утврђено да ли се исти налазе у Централном регистру држављана Босне и Херцеговине. Приликом уласка у Босну и Херцеговину исту су дужни да што прије изваде путну исправу Босне и Херцеговине.
  2. У случају да особа посједује личну исправу Босне и Херцеговине, а путује са путном исправом земље са којојм БиХ има склопљен Споразум о двојном држављанству (Р. Хрватске, Р. Србије или Краљевине Шведске), а желе повратак у Босну и Херцеговину исти ће им бити омогућен. Особа која жели повратак дужна је предочити пасош једне од наведених земаља, као и личну карту (издату послије мјесеца априла 2013. године јер је тада вршена провјера уписа у матичним књигама рођених и држављана Босне и Херцеговине).

Обавјештење запосленим у Републици Словенији

Сви запослени у Републици Словенији, а који су држављани Босне и Херцеговине, који су остали без радног односа, привремено или стално, или имају проблема са радним односом у Републици Словенији, осим што се могу обратити надлежним институцијама Босне и Херцеговине и Републике Словеније, могу се обратити и Делавској световалници Републике Словеније.

Телефон 01/ 43 41 293

Бесплатан телефонски број 080 14 34

Е-маил: info@delavskasvetovalnica.si