У оквиру пројекта “Пренос пренос знања, вјештина и искустава из исељеништва/дијаспоре у институције и јавне установе у Босни и Херцеговини“ Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, на Универзитетском клиничком центру у Тузли, као институцији пријема, у периоду од 21. до 25. октобра 2024. године на преносу знања је ангажована проф. др. Зада Пајалић из Норвешке.

Проф. Пајалић  ће током свог ангажмана одржати низ едукативних предавања и wорkсhоповa унутар едукације под називом ” Здравствена писменост, дигитализација у медицини, артифицијална интелигенција у медицини, медицински третмани и кућна њега, кућна њега и аудиовизуални мониторинг из области медицине”. Своје богато знање и искуство стечено у нордијским земљама и свијету пренијеће на више од 100 запосленика УКЦ Тузла, укључујући медицинске сестре, докторе медицине, као и немедицински кадар.

У својој богатој професионалној каријери, професорица Пајалић је обнашала бројне високе позиције на универзитетима и здравственим установама у Шведској и Норвешкој, укључујући тренутно позицију продеканесе за истраживање, развој и иновације на Универзитету Југоисточне Норвешке, те претходну  позицију редовне професорице здравствених студија на ВИД Универзитету у Ослу. Ауторка је и коауторка бројних научних и стручних радова, менторица на више докторских радова, те чланица бројних стручних тијела у европским пројектима укључујући недавни избор у чланство Савјетодавног одбора у еуропском пројекту РEС-Q+ чији циљ је  побољшати квалитету његе  за пацијенте с можданим ударом, спасити животе пацијената и смањити трошкове здравствене заштите.