У суботу 22. фебруара 2020. у Мелбоурну је, у организацији Удружења пензионера Сант Албанс у Мелбоурну, одржана хуманитарна забава за помоћ угроженима у недавним пожарима који су харали Аустралијом.

Вриједне чланице пензионера, су се побринуле за припрему хране, пића и колача свим присутним, а направиле су и прелијепу торту на којој су написале “За помоћ угроженим пожаром”. Торта је продата аукцијом, а новац од продаје, уз сав остали приход, дониран је угроженима од пожара. Донирана средства су прикупљена од продатих улазница, томболе, и од продаје књига које је у ту сврху даровала књижевница Суада Суљић Соколовић.

Идеју за овај хумани гест пензионери не би могли реализовати да није и других хуманих људи који су учешћем дали свој допринос, естрадних музичара, који се увијек одазову на хуманитарне концерте да бесплатно свирају, пјевају, а тако је било и овај пут.

Задовољство је било видјети и најмлађе чланове КУД ”Дукат” који су заиграли на подијуму велике сале, у традиционалним фолклорним ношњама.

Вриједно је казати да су овом хуманом пројекту присуствовали и представници аустралских власти – општина Бримбанк и Сунсхине. Њима се у име Удружења пензионера, захвалила књижевница Суада С. Соколовић.

На крају, присутнима се обратила  активистица бх. заједнице у Мелбоурну, Сенада Екић Боснић, која је такођер и пресједница КУД “Дукат”. Захвалила се свима који су доласком или неким активностима дали свој допринос у реализацији ове хуманитарне вечери, са које су сви отишли задовољни и сретни, јер највеће задовољство и срећу могу осјетили они који учине хумано дјело.