Алмир Карахоџа је као дијете напустио Столац, те је са породицом отишао пут Шведске. Након завршетка два факултета постао је успјешан пословни човјек који руководи великим ланцем стоматолошких ординација у Шведској.

“Имамо преко 240 упосленика и ја сам ту регионални шеф и директор фирме”, навео је он.

Такође, Карахоџа је за Н1 је нагласио шта је за њега највећи успјех откако је из ратом захваћеног Стоца стигао у Шведску.

“Мој највећи успјех је да нисам заборавио ко сам и шта сам и то је захваљујући родитељима. Понос је преживјети рат и наставити даље. Не гледати себе као губитника иако су моје најљепше године одузете као и многим мојим вршњацима. Мени је било да што више покажем у новој држави”, истакао је Карахоџа.

Своје слободно вријеме Карахоџа посвећује дјеци и како да дјеца рођена у Шведској не забораве културу и традицију из БиХ.

Формирао сам своје КУД Златни бехар 2010. године. Од тада смо осам пута прваци Шведске. Сва ова дјеца која играју су рођена у Шведској и када обуку народну ношњу, видиш Босну у њима”, с поносом је истакао Карахоџа.

Карахоџа је додао да су и Швеђани одушевљени када виде дјецу у босанској народној ношњи. Волио би, каже, да проводи вријеме мало у Шведској, мало у БиХ.

“Мора ли се ићи у пензију са 68, 69 година? Зашто не отићи са 55 година?”, казао је.

Извор: N1