Екипа босанскохерцеговачких држављана из Турске побједник је 19. Свјетског првенства дијаспоре БиХ које је завршено у суботу 04.05.2024. године на Влашићу. Друго мјесто заузела је екипа из Данске, треће из Аустрије и четврто из Њемачке.

  1. Свјетско првенство дијаспоре БиХ у футсалу одиграно је у организацији Свјетског савеза дијаспоре БиХ уз подршку и партнерство Општине Травник и под високим покровитељством предсједавајућег Предсједништва БиХ, др. Дениса Бећировића.

На отварању Првенства учесницима и гостима најмасовније манифестације коју организује Свјетски савез дијаспоре БиХ и  која окупља младе поријеклом из БиХ обратили су се Хасан Шехановић, предсједник Савеза, Мехмед Парган, изасланик предсједавајућег Предсједништва БиХ, др. Дениса Бећировића за дијаспору и начелник општине Травник, проф.др. Кенан Даутовић који је и отворио Првенство.

Наступиле су екипе састављене од грађана БиХ из Аустрије, Белгије, Данске, Енглеске, Финске, Италије, Луксембурга, Низоземске, Норвешке, Њемачке, Словеније, Шведске и Турске. Поред спортских сусрета, била је ово прилика за дружење и пословне сусрете.

Преузето: травник-град.инфо