Гугл је вјероватно прва веб страница с којом се човјек мора сусрести и упознати се када почиње користити Интернет. Али, колико је људи имало прилику упознати особу која је радила точно у Гуглу? Јесте ли икада сањали да неко из Босне и Херцеговине има тако дивно искуство да ради за Гугл? Можете ли се икад замислити како сједите пред овом особом и питате све што желите знати о њему, Гуглу и његовом радном искуству? Па, у четвртак су наши студенти имали прилику да упознају Џевада Трумића и да разговарају с њим.

Џевад има преко 15 година искуства у инжењерингу поузданости веб мјеста на Гуглу. Каријеру је започео у Гуглу 2003. године, гдје је био одговоран за рад хардверских система и аутоматизацију софтвера за поправак података. Од 2010. до 2018. године био је дио тима за промет, мрежну инфраструктуру СРЕ, Google Cloud. Данас ради као шеф СРЕ-а у Goldman Sachs-u, једној од највећих инвестицијских банака на свијету.

Прошле седмице имали смо веб семинар са Џевадом, а овог четвртка су неки наши студенти имали прилику да директно разговарају с њим у ДКР – Њемачком центру роботике у Тузли и чују детаље о његовом сјајном радном искуству, неким занимљивим тренуцима на које је наишао као и савјетима о томе како постићи успјех у пословном животу. Објаснио је читаву мотивацијску и инспиративну причу о свом путу ка науци и послу. Подијелио је и корисне савјете о покретању посла данас, јер обично није тако једноставно као што људи мисле.

Нема сумње да је овај сусрет био још једна одлична прилика за наше студенте да науче више из искуства успјешних људи и добију корисне савјете, упуте и савјете за побољшање каријере.

Сви изражавамо велику захвалност господину Џеваду, желимо му све најбоље у његовој будућности и веселимо се ускоро још оваквим сусретима. Идуће седмице угостит ћемо још једног великана у послу и подузетништву. Пратите нас како бисте сазнали кога ћемо ускоро упознати.

 

Преузето: бхфутуресфоундатион.орг