У радној посјети УКЦ Тузла поводом проведбе пројекта “Пренос знања” боравио је министар за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Севлид Хуртић.

У разговору са директором Универзитетског клиничког центра Тузла, проф. др. Шекибом Умиханићем, министар Хуртић је представио пројекат који за циљ има повезивање босанскохерцеговачких стручњака из дијаспоре са домовином.

Према ријечима министра Хуртића, циљ пројекта је да бх. стручњаке из различитих области, који се налазе у свијету, доведемо у Босну и Херцеговину и да своја знања и искуства пренесу колегама.

“Тренутно у Босни и Херцеговини борави десет стручњака, а на листи имамо још четрдесетак пријављених и жеља нам је да овај пројекта у потпуности реализујемо у овој години”, истакао је министар Хуртић.

На састанку је разговарано и о реализацији грант средстава за набавку неопходне медицинске опреме за лијечење ромске популације, а која би се користила за потребе свих пацијената.

Директор Умиханић се захвалио на посјети и исказао спремност Универзитетског клиничког центра Тузла да учествује у поменутим пројектима, те истакао да ће ова установа са своје стране пружити максималну професионалну и техничку подршку.