Уорганизацији КУД-а „Млади бисери“, у Штутгарту је, у суботу, 23. новембра 2019. године одржана манифестација „Домовини с љубављу“ посвећена 25. новембру – Дану државности Босне и Херцеговине којој је присуствовало више од 500 посјетиоца.

Културни програм у препуној дворани почео је интонирањем химне БиХ, а настављен одличним наступима чланова КУД-а Млади бисери који су одушевили присутне са три различите кореографије које је припремила Славица Јокић. Посебно најмлађа група.

Осим Младих бисера у овом дијелу програма, рециталом о домовини представили су се и полазници босанске допунске школе из Ротенбурга које је предводила професорица Селма Шабић, књижевнице, Мина Имшировић из Аугсбурга и Аида Ђулић из Ротенбурга.

Међу присутнима на обиљежавању Дана државности Босне и Херцеговине у Штутгарту били су, и: генерални конзул БиХ у Штутгарту Беган Мухић, чланови руководства Савеза допунских школа БиХ, представник ССД БиХ из Њемачке Неџад Солуновић и многи други.

Након културног услиједио је забавни дио програма у коме су присутни уживали у пјесмама Османа Омеровића, Сафета Беше и специјалне гошће Селме Бајрами.

Осим у одличном културном и забавном програму, лијепој и пријатној атмосфери, присутни на манифестацији у Штутгарту уживали су и у специјалитетима босанске кухиње и колачима које су припремиле вриједне чланице КУД-а „Млади бисери.

 

Преузето: Моја БиХ