Riječ je o nagradi koju su grad Beč i privredna komora dodijelili ovom Banjalučaninu, vlasniku firme VivaColor

Tridesetpetogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, dobio je još jedno priznanje za uspješan biznis koji vodi u Austriji.

image

Poduzetnik godine u svom okrugu

Heralić je sa samo pet godina usljed nemilih ratnih dešavanja napustio Banju Luku i sa majkom otišao put Beča, u kojem je dobio nagradu za poduzetnika godine u 15. bezirku.

– Nagradu sam dobio na izboru koji organiziraju grad Beč i privredna komora. Svaki dan sa svojim radnicima radim na unapređenju poslovanja, a nagrade su dodatni vjetar u leđa. Grad Beč se sastoji od 23 okruga (njem. Bezirk), a svaki je poput gradića unutar grada. Naša radnja u 15. bezirku se prostire na 350 kvadrata i svakodnevno dobijamo pohvale za njen izgled, ali i naše proizvode, kaže Samir Heralić.

image

Samir Heralić

Njegova firma VivaColor, trenutno je jedna od najvećih brzorastućih kompanija u oblasti prodaje boja i lakova u Austriji.

– Činjenica da se možemo pohvaliti i partnerstvom sa njemačkim gigantom Caparolom sve govori. Polako širimo biznis, tako da su naši prozvodi zastupljeni širom Austrije. Imamo vrijednu ekipu radnika, a da bi zadržali kvalitet proizvoda širimo se polako i planski. Uspostavio sam i kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima u BiH i nadam se da će se već naredne godine boje brenda VivaColor moći kupiti i u mojoj domovini. U 2021. godini smo proširili asortiman i pod našim brendom imamo 30 proizvoda lakova, unutrašnjih i fasadnih boja, ističe Heralić koji je vlasnik i jedne velike radnje za prodaju opreme za zaštitu na radu koja se nalazi u 5. bezirku u Beču.

image

Heralić: Polako širimo biznis

Njegov razvojni profesionalni put išao je od predstavnika jedne austrijske firme koja proizvodi boje i lakove do direktora i vlasnika VivaColora, a vrši i zastupništvo njemačke firme 4CR, jednog od vodećih dobavljača u sektoru autoreparature.

– Ništa to nije došlo preko noći. Iza uspjeha je veliki moj i trud svih radnika, te podrška porodice, zaključuje Heralić.

Preuzeto: MojaBiH