BH UK Network, Bosanskohercegovačka asocijacija Koventri u suradnji sa dobrotvornom organizacijom “Remembering Srebrenica” i Općinom Koventri organizuju komemoraciju povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici Tema za 2019. „Premošćavanje podjele: suočavanje sa mržnjom“

Koristimo ovu priliku da pozovemo naše građane na ovogodišnju komemoraciju 24. godišnjice genocida u Srebrenici koja će se održati u Guildhall of St.Mary u Koventriju sa početkom u 18.00.  BH UK Network , te njegova članica Bosanskohercegovačka asocijacija Koventri u suradnji sa dobrotvornom organizacijom “Remembering Srebrenica” i Općinom Koventri organizuju komemoraciju drugu godinu zaredom, te se nadamo da će postati tradicionalna aktivnosti općine Koventri.

Tema za 2019. „Premošćavanje podjele: suočavanje sa mržnjom“ nastoji inspirirati ljude da se suprostave onima koji žele podijeliti zajednice, slaviti one koji grade mostove između zajednica i mijenjaju stavove i ponašanja u drugima da izađu i grade vlastite mostove.  Ova tema je izabrana  jer nikada nije bilo toliko važno da se ljudi osnaže kako bi se suprostavili mržnji u svojim zajednicama i da grade mostove koji pomažu u stvaranju jačeg, boljeg i kohezivnijeg društva.

Program će sadržavati svjedočenja preživjelih zajedno s dječjim razmišljanjima o suprotstavljanju mržnji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti važnoj večeri sjećanja, inspiracije i jedinstva.