Veleposlanstvo Bosne i Hercegocine u Pragu je postavilo obavijest Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke koje je u suradnji sa Radio Slobodna Europa / Radio Sloboda (RFE / RL) raspisalo poziv za stipendiranje mladih novinara u programu Jirži Dienstbier Journalism fellowship (JDJF).

Boravišna stipendija u Pragu će biti realizirana u periodu siječanj – srpanj 2021., online prijave mogu se dostaviti do 11. kolovoza 2020. godine.

Program stipendiranja Jiří Dienstbier Journalism Fellowship (JDJF) namijenjen je mladim novinarima sa zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija). Cilj 7-mjesečne stipendije sa praktičnim usmjerenjem je podržati pluralizam i nezavisnost medija u zemljama porijekla stipendista i na taj način pridonijeti promoviranju ljudskih prava uopće. Stipendija uključuje boravak u sjedištu RFE / RL u Pragu, tijekom kojeg će novinari dobiti dodatnu stručnost i obuku, a pokriva troškove boravka u Češkoj, smještaja, zdravstvenog osiguranja i prijevoza do / iz Praga.

Termin za dostavljanje prijava na engleskom jeziku je 11. kolovoza 2020. Kandidati za stipendiju mogu dodatne informacije pogledati na stranici Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke ovdje, a direktno se mogu registrirati na ovom linku.

Preuzeto: Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Pragu