Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ nazočio je, a potom i sudjelovao, na prezentaciji o BiH, koju su 22. siječnja 2020. godine u Kulturno – informativnom centru Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu organizirali maturanti zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

Tijekom prezentacije učenici su, u sklopu fakultativnog predmeta Hrvatska u jugoistočnoj Europi, pokazali što su naučili o Bosni i Hercegovini, njenoj povijesti, zemljopisnim karakteristikama, osobinama reljefa i voda. Posebnu pozornost su posvetili specifičnostima bosanskohercegovačkog stanovništva, gospodarstvu, turističkim znamenitostima te kulturno – povijesnoj baštini.

Nakon prezentacije učenici su imali prigodu razgovarati s veleposlanikom Vranješom, koji je izrazio želju i spremnost Veleposlanstva da se ovaj vid suradnje nastavi i u budućnosti. S ciljem olakšanog izučavanja ovog fakultativnog predmeta veleposlanik je obećao darovati Gornjogradskoj gimnaziji zemljopisnu kartu Bosne i Hercegovine.

Izvor: MVP BiH