Tekst govori o iskustvima veleposlanice Colaković tijekom ograničenja uzrokovanih koronavirusom, ali i o njezinoj diplomatskoj karijeri i mandatu u ovoj zemlji.

Članak o veleposlanici Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj Mirsadi Čolaković objavljen je u nizozemskim novinama Algemeen Dagblad AD.

U tekstu se govori o iskustvima veleposlanice Colakovića tijekom ograničenja izazvanih koronavirusom u Nizozemskoj, tj. o “drugoj strani Nizozemske” koju je veleposlanica imala priliku doživjeti tijekom pandemije.

– Nestale su diplomatske i predstavničke obveze. Ipak smo zauzeti više nego ikad. Iznad svega, naučila sam kako, unatoč ovom teškom vremenu, i dalje možete biti sretni, veseli i podržavate jedni druge. Istaknula je veleposlanica Colaković, ističući još jednu pozitivnu i humanu stranu inače vrlo negativnog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

U tekstu veleposlanica Čolaković govori o promjenama u svakodnevnom životu u Haagu koje su posljedice koronavirusa, te kako joj je ta promjena također omogućila posjet različitim dijelovima Nizozemske, a sve zahvaljujući susjedima Nizozemcima.

Čolaković se ovom prilikom osvrnula i na svoju diplomatsku karijeru i svoj mandat u Kraljevini Nizozemskoj, a za AD je istaknula da će joj Hag i Nizozemska nedostajati nakon završetka mandata.