Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj Danka Savić obišla je 22. siječnja 2020. godine bosanskohercegovačke izlagače iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Međugorja na turističkom sajmu Feria Internacional de Turismo – FITUR  u Madridu.

Veleposlanica Savić je s izlagačima iz BiH razgovarala o mogućim promotivnim aktivnostima i drugim temama vezanim za turizam, posebice imajući u vidu da je Madrid sjedište Svjetske turističke organizacije. Tom prigodom istaknuto je da u Španjolskoj raste interes za BiH, kao turističku destinaciju, što pokazuje i podatak Nacionalnog instituta za statistiku Kraljevine Španjolske, da je u prvih devet mjeseci prošle godine Bosnu i Hercegovinu posjetilo preko 12000 španjolskih turista.

Iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom turističkom sajmu FITUR, koji je okupio predstavnike iz preko 165 zemalja i regija, sudjeluju: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, DMC Fortuna tours iz Mostara, Turistička organizacija Republike Srpske te Forest village resort Međugorje. Pored toga, promotivni video Turističke organizacije Republike Srpske (TORS), pod nazivom, „Ne mnogo, već mnogo više“ ušao je u finale sajma FITUR 2020.