Bosanskohercegovački Radio Malme, koji se emituje na bosanskom jeziku, prvi program je emitovao 30.11.1995. godine i do danas je realizirano 1550 emisja (ta emisija će se emitovati bas 29. novembra 2020.), a do sada u programima BH Radio Malme učestvovalo je preko 3000 gostiju.

U proteklih 25 godina BH Radio je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama i rado se odazivao svima koji su tražili pomoć.

BH Radio se samofinasira i angažovanje u njemu je volonterski te nikada nije dobio bilo kakvu finansijsku pomoć za svoj rad (bilo iz Švedske ili BiH).

Program emituje svake nedjelje od 11.00 do 13.00 sati na frekveniciji 89,2 MHz – može se čuti i u južnom dijelu Švedske, ali i u cijelom svijetu na internetu preko linka: http://tunein.com/embed/player/s9650/

Svaka emisija se snima pa je dostupna tokom cijele nedjelje za slušanje svima onima koji je nisu mogli pratiti program uživo – trenutno prošlonedjeljnu emisiju  emitovanu 22. novembra zainteresirani mogu slušati na linku: http://bhmedia.se/bhradio/emisije/BHR.201115.mp3

BH Radio Malme je nezavisni radio, osnovan s ciljem da informiše sve naše ljude o aktuelnim zbivanjima u domovini, Švedskoj i svijetu, te promoviše bosanskohercegovačku kulturu i istoriju. Jedan od važnih ciljeva programske politike je i afirmacija uspjeha naših grđana u Švedskoj.

Više podataka o nekim učesnicima i gostima u programu BH Radio Malme na linku: http://bhmedia.se/bhradio/index.htm