Bosanskohercegovački Radio Malme, koji se emituje na bosanskom jeziku, prvi program je emitirao 30.11.1995. godine i do danas je realizirano 1550 emisija (ta emisija će se emitirati baš 29. studenoga 2020.), a do sada u programima BH Radio Malme sudjelovalo je preko 3000 gostiju.

U proteklih 25 godina BH Radio je sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama i rado se odazivao svima koji su tražili pomoć.

BH Radio se samofinacira i angažiranje u njemu je volontersko, te nikada nije dobio bilo kakvu financijsku pomoć za svoj rad (bilo iz Švedske ili BiH).

Program emitira svake nedelje od 11.00 do 13.00 sati na frekveniciji 89,2 MHz – može se čuti i u južnom dijelu Švedske, ali i u diljem svijeta na internetu putem linka: http://tunein.com/embed/player/s9650/

Svaka emisija se snima pa je dostupna tijekom cijele nedjelje za slušanje svima onima koji je nisu mogli pratiti program uživo – trenutno prošlonedjeljnu emisiju  emitiranu 22. studenoga zainteresirani mogu slušati na linku: http://bhmedia.se/bhradio/emisije/BHR.201115.mp3

BH Radio Malme je nezavisni radio, osnovan s ciljem da izvještava sve naše ljude o aktualnim zbivanjima u domovini, Švedskoj i svijetu, te promovira bosanskohercegovačku kulturu i povijest. Jedan od važnih ciljeva programske politike je i afirmiranje uspjeha naših grđana u Švedskoj.

Više podataka o nekim sudionicima i gostima u programu BH Radio Malme na linku: http://bhmedia.se/bhradio/index.htm