Evo upravo je počela i nova školska godin, a utisci sa posljednje proslave Susreta BH dopunskih škola u UK se još prepričavaju. Proslava je održana u organizaciji BH Udruženja Derby i želim da im uputim iskrene čestitke i pohvale na uspješnoj organizaciji. Svi smo zaista uživali u bogatom programu dopunskih škola iz Birminghama, Manchestera, Coventry, Herthfordshire, London Victoria i Derby. Sve to su uljepšali nastupi folklornih grupa “Mladost Bosne” iz Birminghama i “Bosanski Biseri” iz Derby.

Čestitke djeco i pohvale učiteljima, aktivistima kao i domaćicama koje su pripremile bogatu trpezu za sve prisutne. Mnogi volonteri su tokom proteklih godina doprinijeli da se održi rad i aktivnost svih BH udruženja i bez njih ovakvi projekti bi bili neizvodivi. Uz ogromnu pomoć roditelja i volontera ovakvi uspjesi su zagarantovani.

Velika podrška uvijek dolazi od našeg glavnog pokrovitelja Zajednice BH udruženja u Velikoj Britaniji, BH UK Network-a, su zajedno sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine te Ambasadom Bosne i Hercegovine iz Londona prepoznali važnu ulogu aktivista. Stoga su iskoristili priliku i povodom susreta bh.dopunskih škola uručili priznanja za njihov trud i rad te izniman doprinos očuvanju kulturno-historijskog nasljeđa i jezika Bosne iHercegovine u bosanskohercegovačkoj zajednici u Velikoj Britaniji.

Priznanja su uručili Kemo Sarač, pomoćnik ministrice za ljudska prava i izbjeglice, Ana Judi Galić,šefica Odsjeka za statusna pitanja i informisanje iseljeništva, Zlata Smajić, viša stručna saradnica, Zaim Pašić, predsjednik BH UK Networka te Igor Bašić, minstar savjetnik u Ambasadi BiH u Londonu.

Zahvalnice su dobili Azra Bašić, Emir Bolić, Eldina Bolić, ef. Mersad Krnjić, Admina Dedić, Fahira Hasedžić, Senadin Selimić, Arnela Pašić, Alma Hrnčić, Amela Zahirović, Sabit Jakupović, Jasmin Odobašić, Semira Jakupović, Sabina Kazazić, Sedin Šahman, Ahmet Hodžić , Sadija Muminović-koreograf, Dr Belma Muhamedagić, Rasema Bakkali Alajmović, Umama Alkramti Alić, Nabila Čomadžić, Midho Kapetanović, Ferid Kevrić, Anes Ceric, Nermina Webster i  Hase Dergić.

Ovom prilikom želim  u ime svih Volontera koji su primili priznanja da im se srdačno zahvalim i da im poželim još puno uspješnih godina u ostvarenju najljepših projekata, a to su “Susreti i zajedništvo BH Dijaspore”.

 

Preuzeto: Bosnia UK Network