Veliki broj građana rođenih u Ključu trenutno živi i radi izvan granica Bosne i Hercegovine. Također, danas već imamo treću generaciju rođenu u inozemstvu.

„Namjera nam je kroz provedbu projekta„ Upoznaj svoje korijene “, koji financira Općina Ključ, povezati ove grupe sa svojim vršnjacima u Ključu kroz edukacije i radionice na kojima bismo ih upoznali s jezikom, poviješću, kulturom, običajima i tradicijom BiH”, ističe Azra Kujundžić, koordinatorica projekta ispred UOC” Kosmos “.

Zamišljeno je i ostvareno, u suradnji s prosvjetarima, a želja nam je da u vremenu koje je pred nama, u svakom razdoblju kada u našem Ključu bude prisutan veliki broj stanovnika Ključa širom svijeta, zajednički provodimo slične projekte. Djeca su već ostvarila kontakte, družila se, upoznala i ovo će biti početak novih prijateljstava, što je jedan od ciljeva projekta.

Partner u ovom projektu bio je Ured za dijasporu općine Ključ, a valja napomenuti da je ovo jedna od mjera iz nedavno usvojene „Strategije razvoja općine Ključ 2021-2027“, koju je Općina Ključ je već započela provedbu svog najvažnijeg strateškog dokumenta.

Preuzeto: dijaspora.opcina-kljuc.ba