U organizaciji Bosansko-Hercegovačkog Omladinskog saveza u Švedskoj 9 novembra je održan uspješan humanitarni turnir u malom nogometu u Växjö, u Švedskoj.

Humanitarni turnir je osnovan 2015. godine u Växjö koji su četiri omladinaca organizovali  i donirali sav prikupljeni novac za Hayat program –„Ispuni mi želju“. Te godine je prikupljeno 40.000 švedski kruna.

Nakon toga je BHUF ušao u saradnju sa omladincima kao organizator humanitarnog turnira, i u 2018. godinu je prikupljeno duplo više novca za humanitarne aktivnosti.

Ove godine na humanitarnom turniru i na fešti BHUF je prikupio 93.891 SEK, a sav novac je namjenjen za BHUF projekat – „Zajedno smo jači“ koji pruža pomoć nezbrinutoj djeci i omladini u Bosni i Hercegovini.

Na humanitarnom turniru je učestvovalo 20 ekipa, a utakmice su se igrale u dvije dvorane, uz prisustvo velikog broja gledalaca. U finale su se plasirale ekipe B.A.F.C.I i Le GBG, pa je pobjedničkoj ekipi Le GBG za osvojeni trofej pripala nagrada od 8.000 SEK.

U toku održavanja humanitarnog turnira organizovano je niz aktivnosti za mlade, poput ribarskog jezerceta, sumo hrvanja, fika – Švedska riječ koja uključuje kahvu, kolač ili sendvič.
BHUF je na dvije pauze organizovao i kviz u kojima su prisutni gledalaci imali priliku osvojiti vrijedne nagrade poput karata za zabavu sa Fatmirom Sulejmani i DJ Sale, powerbank od sponzora Ideal of Sweden, kupon za šoping iz Zalando koji je sponzoriran od strane Omanović Production i Back to Balkan foodtruck, a jedna od atraktivnijih nagrada bila je karta za skijaški izlet u planinu Idre.

To je sljedeća aktivnost koju BHUF organizuje zajedno sa APU mrežom od 21-28. decembra.