Programom oduševili polaznici i polaznice bosanskih škola iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta, a proglašeni su i najbolji literarni i likovni radovi učenika i učenica u školskoj 2020/2021. godini
I ovogodišnja manifestacija održana je pod motom i nazivom: “Jedna si jedina – Bosna i Hercegovina!”, a svojim programom na istoj, oduševili su polaznici i polaznice bosanskih škola iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta.
image

Dio polaznika/polaznica bosanske škole iz Reutlingena/ Haris Halilović

– Sretni smo što je napokon bilo moguće okupljanje većeg broja djece, koje je, zbog pandemije, prethodne dvije godine bilo onemogućeno. I djeca su bila sretna, a njihovi programi kojima su predstavili škole iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta, oduševio je sve prisutne. Odlični domaćini ovogodišnje manifestacije bili su Bosanska škola u Reutlingenu i Kulturgemeinschaft Bosnien-Herzegowina e.V. Eningen, kaže predsjednik Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori Haris Halilović.

Posebna svečanost na manifestaciji u Reutlingenu upriličena je za proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova učenika i učenica u školskoj 2020/2021. godini prispjelih na tradicionalni konkurs Saveza.

O tome kako je protekla svečanost proglašenja najboljih i ko su pobjednici/pobjednice konkursa za najbolje likovne i literarne radove učenika u 2021. godini, možete čitati u novom broju Plime.

Preuzeto: MojaBiH