Programom oduševili učenike i učenice bosanskih škola iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta, a proglašeni su i najbolji književni i umjetnički radovi učenika I učenica u školskoj godini 2020/2021. Godine.

U organizaciji Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori (Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen eV), u nedjelju, 18. Srpnja 2021. godine je u Reutlingenu (Eningen unter Achaim) održana završna manifestacija povodom završetka školske godine 2020/2021. Godine.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod motom i naslovom: “Jedna si i jedina – Bosna i Hercegovina!”, a svojim programom na istoj oduševili su učenici I učenice bosanskih škola iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta.

imageDio učenika/učenica bosanske škole iz Reutlingena / Haris Halilović

– Sretni smo što je napokon bilo moguće okupiti veći broj djece, koje je zbog pandemije bilo onemogućeno prethodne dvije godine. I djeca su bila sretna, a njihovi programi koji su predstavili škole iz Reutlingena, Rottenburga, Sindelfingena i Stuttgarta oduševili su sve prisutne. Odlični domaćini ovogodišnje manifestacije bili su Bosanska škola u Reutlingenu i Kulturgemeinschaft Bosnien-Herzegowina e.V. Eningen, kaže predsjednik Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori Haris Halilović.

Posebna svečanost na manifestaciji u Reutlingenu oupriličena je za proglašenje najboljih književnih i umjetničkih djela učenika i učenica u školskoj 2020./2021. godine pristiglih na tradicionalni natječaj Udruženja.

O tome kako je protekla ceremonija proglašenja najboljih i tko su pobjednici na natječaju za najbolje likovne i književne radove učenika 2021. godine možete pročitati u novom broju Plime.

Preuzeto: MojaBiH