Most-Bro je u 2019. godini postigao rekordne rezultate u prikupljanju i slanju humanitarne pomoći socijalno ugroženim građanima u BiH. U preko pedeset gradova i mjesta širom Bosne i Hercegovine poslana je novčana pomoć – za liječenje oboljelih, stipendiranje studenata, obnove kuća, kupovine stoke, hrane, ogrjeva i drugih potreba socijalno ugroženim osobama.

U tu svrhu humanitarna udruga Most-Bro je prikupila i poslala u BiH 253.635,00 KM, a najviše novca izdvojeno je za potrebe liječenje građana, posebno djece.

Most-Bro je od strane danskih institucija prepoznat kao odgovorna humanitarna udruga koja sve svoje obveze uredno izvršava, tako da je veliki broj danskih škola i bolnica kontaktirao Most-Bro i donirao svoju opremu, koja je prikupljena i dostavljena školama i zdravstvenim ustanovama u BiH.

Ukupno je upućeno 10 šlepera sa raznom opremom, najviše za potrebe škola širom BiH, a za UKC Tuzla je upućen šleper sa medicinskom opremom. Vrijednost poslanih materijalnih sredstava u 2019. godinu iznosila je cca 1.156.183,00 KM.

​Most-Bro svake godine od svoga osnivanja, nakon završetka kalendarske godine pravi izvještaj o prikupljenim i poslanim sredstvima u BiH, tako je u izvještaju za 2019. godinu navedeno da je ukupna vrijednost novčanih i materijalnih sredstava koju su Bošnjaci iz Danske uputili u BiH  iznosila 1.409.818,00 KM.

Vise informacija o radu Most-Bro iz Danske možete naći na linku https://www.most-bro.dk/.

Izvor: Most-Bro, Izvještaj za 2019. godinu.