Slika preuzeta: The Metropolitan Museum of Art, New York

U okviru redovnog online programa “Balcony Bar From Home- ETHEL and Friends” Metropolitan muzeja u Njujorku kompozitorka Svjetlana Bukvić će prvi put predstaviti kompozicije:

“City Freaky” by Svjetlana Bukvich, featuring Samille Niambi Steed

“Graves” by Svjetlana Bukvich, featuring Philip Hamilton

“Once You Are Not A Stranger” by Svjetlana Bukvich, featuring ETHEL

Video možete pratiti premijerno večeras na ovom linku: https://www.facebook.com/135988653127302/posts/3268374026555400/?d=n

Svjetlana Bukvić  nedavno je predstavila svoj novi album “Extension”, koji je pripremala nešto više od tri godine. Prema riječima američkih kritičara, njen novi materijal ljudima daje nadu u teškom periodu.

Svjetlana je profesorica na njujorškom univerzitetu, gdje predaje muzički biznis, elektronsku muziku i kompoziciju, i zvuk za film. Godinama je predavala na NYU, jednom od najboljih univerziteta na svijetu, gdje je imala priliku naučiti kako biti profesor, ali i pomoći mladim ljudima. Nastupala je sa svojim produkcijama širom svijeta, a  održala je dva koncerta i u Sarajevu u saradnji sa sarajevskom Muzičkom akademijom, Sarajevskom filharmonijom i Bosanskohercegovačko-američkom akademijom umjetnosti i nauka (BHAAAS).

Svjetlana je studirala i diplomirala kompoziciju i muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.