Tradicionalni susreti dopunskih škola Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj održat će se 18. srpnja 2021. godine u Stuttgartu, zaključili su članovi vodstva Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori, koji je održan u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine. Uz prigodan program učenika i gostiju, prema tradiciji, na ovogodišnjim susretima bit će objavljeni rezultati natječaja za najbolje likovne i literarne radove učenika u školskoj godini 2020/2021, a nagrađeni najbolji.

Na sastanku je također analiziran rad Saveza i bosanskih dopunskih škola u proteklih šest mjeseci. Za žaljenje je što su ograničenja zbog virusa korone usporila mnoge aktivnosti bosanskih škola, ali i radost zbog slabljenja virusa i ublažavanja mjera, tako da će djeca moći ponovno ići u školu ovaj tjedan. U Stuttgartu i većini drugih njemačkih gradova od danas (petak, 11. lipnja 2021.), u prostorijama škole ponovo će se održavati dopunska nastava na bosanskom jeziku, u skladu sa svim sigurnosnim mjerama protiv virusa korone.

Od aktivnosti u prethodnom periodu, prisutni na sastanku istakli su organizaciju seminara Profesionalni razvoj nastavnika maternjeg jezika (bosanski jezik) u SR Njemačkoj 13. i 20. ožujka 2021. godine.

Predavači na seminaru bili su istaknuti sveučilišni profesori: prof. dr. Halid Bulić, Centar za bosanski, hrvatski i srpski jezik, Filozofski fakultet u Sarajevu, i prof. MMag. Azra Hodžić-Kadić, Sprachzentrum der Universität Wien, Österreichische Akademie der Wissenschaften; Otkrij bosanski – Entdecke Bosnisch – Discover Bosnian (Verein zur Förderung der bosnischen Sprache und Mehrsprachigkeit“.

Izvor: BHDINFODESK