i-dijaspora, u suradnji sa Sveučilištem u Tuzli i Sveučilištem primijenjenih znanosti i umjetnosti sjeverozapadne Švicarske, 22. i 23. lipnja ove godine organizira online konferenciju na kojoj će razgovarati o slabostima u rješavanju socijalnih problema i izazova u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini .

Naime, trenutna pandemija otkrila je brojne slabosti u rješavanju socijalnih problema i izazova u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini, a posebno su vidljive tamo gdje se važne socijalne usluge više ne mogu pružati ili su ozbiljno ograničene. Zbog toga je značajan broj osoba, korisnika određenih vrsta socijalne pomoći, izuzetno ugrožen i njihovo se stanje znatno pogoršalo. Zbog usredotočenosti na pandemiju i opće zdravlje stanovništva, mentalno zdravlje, kao i određene traume s kojima se pojedinci suočavaju, izbačeni su iz fokusa, a upravo bi u kriznim vremenima ove vrste nedaća trebala biti biti posvećena dodatna pažnja. Ali ovo su izazovna vremena i za primatelje i za pružatelje socijalnih usluga.

Zbog toga organiziramo The International Online Podium konferenciju na kojoj ćemo obrađivati ​​odabrane teme i raspravljati o profesionalnim mogućnostima i iskustvima koja mogu pridonijeti općoj dobrobiti.

Prvog dana (22. lipnja) usredotočit ćemo se na važnost samorefleksije u profesionalnom socijalnom radu i pružiti uvid u način intervizije.

Drugog dana (23. lipnja) razgovarat ćemo o potrebi i mogućim načinima podrške ranjivim kategorijama, ali, prije svega, o njihovim životnim iskustvima i traumama.

Konferencija će se održati putem online, potpuno besplatno.

Da biste sudjelovali, morate proslijediti svoje osnovne podatke (ime, prezime, navesti u kojoj ustanovi / tvrtki / organizaciji djelujete i na kojoj funkciji) na e-mail karin.lundsgaard@fhnw.ch najkasnije do 15. lipnja.

Detaljnije upute, kao i poveznica za sudjelovanje poslat će vam se nakon registracije.

Družimo se 22. lipnja od 9:00 – 16:45 i 23. lipnja od 9:00 do 17:00.

Preuzeto sa: i-platform.ch