и-дијаспора, у сарадњи са Универзитетом у Тузли и Универзитетом примијењених наука и умјетности Сјеверозападне Швајцарске, 22. и 23. јуна ове године организира онлине конференцију на којој ће се говорити о слабостима у рјешавању социјалних проблема и изазова у Швајцарској и у Босни и Херцеговини.

Наиме, тренутна пандемија открила је бројне слабости у рјешавању социјалних проблема и изазова у Швајцарској и Босни и Херцеговини, а оне су посебно видљиве тамо гдје се важне социјалне услуге више не могу пружати или су увелико ограничене. Због тога је значајан број особа, корисника одређених врста социјалне помоћи, изузетно угрожен и њихово стање је осјетно погоршано. Усљед фокуса на пандемију и опште здравље становништва, ментално здравље, као и одређене трауме с којима се појединци носе, стављено је ван фокуса, а управо у времену кризе овим врстама недаћа требала би се посветити додатна пажња. Но, ово су изазовна времена и за примаоце и за пружаоце социјалних услуга.

Због тога организујемо The International Online Podium конференцију на којој ћемо обрађивати одабране теме и расправљати о професионалним могућностима и искуствима која могу придонијети општем бољитку.

Првог дана (22. јуна) усредоточит ћемо се на важност саморефлексије у професионалном социјалном раду и пружити увид у методу интервизије.

Другог дана (23. јуна) разговарат ћемо о потреби и могућим начинима подршке рањивим категоријама, али, прије свега, о њиховим животним искуствима и траумама.

Конференција ће се уприличити онлајн, потпуно бесплатно.

Да бисте учествовали, потребно је прослиједити ваше основне податке (име, презиме, назначити у којој установи/фирми/организацији дјелујете и на којој функцији) на е-маил karin.lundsgaard@fhnw.ch најкасније до 15. јуна.

Детаљније упуте, као и линк за учешће ће вам се прослиједити након регистрације.

Дружимо се 22. јуна од 9:00х – 16:45х и 23. јуна од 9:00х до 17:00х.

Преузето: i-platform.ch