25. oktobra 2018. godine održan je Swiss Travel Day u Cirihu, najznačniji događaj turističke branše u Švicarskoj i ujedno glavna platforma za švicarski outgoing-turizam sa glavnim  fokusom na B2B. Bosna i Hercegovina je po prvi put učestvovala na ovom događaju kao gostujuća država sa ciljem da se predstavi njen turistički potencijal.

U cilju unaprjeđenja ekonomske saradnje i promocije Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije na tržištu Švicarske, inicijativu za učešće bh. turističkih agencija na Swiss Travel Day-u je pokrenula i – dijaspora iz Berna putem i-platforme, a u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Republike Srpske i kompanijom SEE Investment Solutions.

Bosni i Hercegovini,  kao gostujućoj državi na Swiss Travel Day-u je obezbjeđen sopstveni štand, na kojem su predstavnici bh. turističkih agencija imali mogućnost da predstave svoje usluge i stupe u kontakt sa potencijalnim švicarskim partnerima i glavnim akterima švicarske turističke branše. Svaka turistička agencija imala je sopstveni sto na raspolaganju unutar štanda za izlaganje svog promo materijala.

Događaj je izuzetno medijski propraćen, između ostalog i kroz posebnu medijsku konferenciju na kojoj su potencijali Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije  predstavljeni široj publici.

IZVOR i FOTO: i-platform.ch

Više o ovom događaju možete pogledati na stranici i-platforme i preuzeti brošuru Bosna i Hercegovina na dlanu