Međunarodni dan zajedničkog života u miru obilježen je sinoć u Hrvatskom domu manifestacijom „Dom je tamo gdje je pjesma“, programom u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita. Kroz dvosatni glazbeno-scenski nastup svoje su stvaralaštvo predstavila kulturna društva bošnjačke, slovenske, srpske, mađarske, crnogorske, makedonske i talijanske nacionalne manjine, a posebno emotivno, u prepunoj koncertnoj dvorani, dočekan je nastup Udruge za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji “Cvit” kojima su se pridružile majke i djeca izbjegli iz Ukrajine.

Koncept manifestacije omogućava da se sve udruge i vijeća nacionalnih manjina predstave svojim radom i prije same centralne svečanosti, pa su im se u foajeu, gdje su bile prezentirane publikacije i radovi sekcija splitskih nacionalnih manjina, pridružili i mješovita klapa “Šuferini” i dječji zbor “Maestral” Osnovne škole Visoka. Izvedena je i monodrama “Mira babina” u izvedbi Mirjane Erceg, članice dramske skupine Kulturnog društva Bošnjaka “Preporod” iz Splita.

Program „ Dom je tamo gdje je pjesma“ u Hrvatskom domu moderirala je voditeljica Edita Lučić Jelić, a pozdravne govore imali su Edin Nurkić, predsjednik Koordinacije vijeća nacionalnih manjina, Marina Kuzmanić–Petreš u ime Grada Splita te Damir Gabrić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Izvor: split.hr