Uvažavajući vanredne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID-19, kao i veći broj zahtjeva privrednih subjekata, obavještavamo potencijalne aplikante da je rok za prijavu na 5. javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda, produžen do 15. travnja 2020. godine do 16:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve potencijalne aplikante da svoje aplikacije podnesu isključivo u elektronskoj formi na web sajtu www.c2c.ba sukladno uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante.

Poziv je otvoren za registrirane privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine i Švedske koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvitka u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up tvrtke iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja poduzeća do 250 uposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50%.

Grant sredstva osigurana su kroz „Challenge to Change” – C2C projekt koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija RS, a financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.