Vrlo zanimljivo i nadahnjujuće druženje imali smo na 6. “Zavidovići Meetup”- u kojeg smo organizirali u saradnji sa našim partnerima, predstavnicima lokalne zajednice i Asocijacijom “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina”.

Kako smo i najavili, ovaj put sa dijasporom iz Zavidovića razgovarali smo o ekologiji, o razvoju organske proizvodnje u ovoj lokalnoj zajednici, o potencijalnom otkupu eko proizvoda iz Zavidovića od naše dijaspore, o blagodatima pitke vode u Zavidovićima, te o prilikama i mogućnostima ulaganja zavidovićke dijaspore u kompaniju koja bi se uskoro trebala otvoriti u Zavidovićima, pod nazivom “Solidarno”, a koja će se zasnivati na principima solidarnosti i socijalne ekonomije.

Ovom prilikom dijaspori smo predstavili i pitchbook, te, na taj način, slikovito prikazali i sumirali sve ono što se do sada uradilo u ovoj lokalnoj zajednici zahvaljujući zajedničkim snagama i-dijaspore, partnera i, naravno, zavidovićke dijaspore bez koje projekat “Lokalni Meetup” ne bi imao smisla.

No, poseban naglasak stavio se na građenje mostova sa dijasporom koja je trenutno nastanjena u Beču i u Milanu, a koja potiče, upravo, iz Zavidovića.

“Zavidovići Meetup” iz mjeseca u mjesec bogatiji je za nove članove koji svojim idejama upotpunjuju naš rad, daju nam vjetar u leđa i potvrđuju da smo na pravom putu. Stoga, i narednih mjeseci budite sa nama, te omogućite prosperitetniji život svojim sugrađanima.

Malim koracima činimo velike promjene!

Preuzeto: i-platform.ch