Slikarka Aleksandra Kokotović je u Centru za kulturu Mostar, u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2020”, predstavila izložbu pod nazivom “Izgubljena zemlja Lemurija”.

Autorica Kokotović, rođena Sarajka s adresom u Beogradu, ime je koje stoji iza prekrasnih umjetničkih djela koja krase brojne javne objekte poput hotela, restorana, korporativnih prostora. Riječ je o umjetnici čija se djela izlažu u najprestižnijim galerijama regije, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Za Mostarce je priredila 12 slika i to ulje na platnu i 10 crteža, a kako kaže, inspiraciju za izložbu pronašla je u zemlji Lemurija, drevnoj zemlji koja je postojala prije i za vrijeme Atlantide.

– Za njene stanovnike se vjeruje da su bili veoma spiritualni, na visokoj frekenciji duhovnosti i upravo to je segment koji je mene inspirirao, jer se inače cijeli život bavim spiritualnim stvarima i praksama, istaknula je Kokotović.

Istakla je da prvi put izlaže u Mostaru zbog čega je jako uzbuđena i sretna.

– Divno je biti dio nečega tradicionalnog, dio jednog ovakvog tima koji godinama djeluje. Svi znamo da je umjetnost dobra za dušu. Iza nas je bezbroj otkazanih izložbi, događaja, zatvorenih galerija i neotvorenih ateljea, što znači bezbroj duša kojima je potrebna njega. Festivali kao što je “Mostarsko ljeto” su, pogotovo u ovim neprijatnim pandemijskim vremenima melem. Okupljaju nas umjetnike i ljubitelje umjetnosti da razmijenimo iskustva, porazgovaramo i nahranimo dušu, kazala je Kokotović i zahvalila Centru za kulturu Mostar za velikodušno gostoprimstvo.

Izvor: Moja BiH