Ljetna škola u Stocu održat će se od 1. do 7. kolovoza 2021. godine, a okupit će motivirane studente i mlade ljude, koji će zajedno raditi na izgradnji i unapređivanju vještina na polju kreativnosti, osobnog rasta i vodstva.

Ljetni program za mlade zajednička je inicijativa Švicarske i Bosne i Hercegovine, kroz suradnju švicarske dobrotvorne zaklade La Terra Nostra i i-dijaspore. Ljetni program održat će se u Stocu, povijesnom gradu s bogatom kulturnom baštinom i prekrasnom prirodom u blizini Jadranskog mora.

Ljetni program započet će registracijom i dočekom sudionika 1. kolovoza 2021. (popodne), a završit će službenom ceremonijom zatvaranja 7. kolovoza 2021. Polazak iz Stoca planiran je za jutro 7. kolovoza 2021. godine.

O programu

Fokus programa bit će na jačanju osobnog rasta sudionika. Sjednice će održati profesionalci iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, a pokrivat će sljedeće teme: moderno poduzetništvo, javni nastup, vođenje i upravljanje projektima, hrana i mentalno zdravlje, dizajnersko razmišljanje, aktivno građanstvo i identitet i pripadnost zajednici.

Uz službeni dio programa, predviđeno je i slobodno vrijeme, a bit će organizirane i dodatne aktivnosti i izleti tijekom kojih će polaznici moći uživati ​​u ljepotama Hercegovine i Stoca.

Tko može sudjelovati?

Mladi od 18 do 30 godina mogu se prijaviti najkasnije do 21. lipnja ove godine. Prijaviti se možete putem ove poveznice.

Ukupan broj sudionika bit će 20, pa bi sudionici trebali sami platiti putne troškove do Stoca. Zdravstveno osiguranje i viza odgovornost su samih sudionika.

Naknada za prijavu uključuje troškove sudjelovanja, prehrane, kreveta i svih programskih aktivnosti, a u slučaju jasne i dokazane potrebe kandidati se mogu prijaviti za stipendiju.

Informacije o naknadi za sudjelovanje

Puna naknada za međunarodne sudionike iznosi 220 EUR, za rane prijave pristigle do 7. lipnja, a za kasnije prijave 270 EUR.

Naknada za lokalne sudionike iznosi 50 EUR, za rane prijave pristigle do 7. lipnja, a za kasnije prijave 65 EUR. Naknada za lokalne sudionike odnosi se na sudionike iz sljedećih zemalja: Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Planiran je određeni broj stipendija za odabrane kandidate iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Preuzeto sa: i-platform.com