Vrlo uspješni dosadašnji online sastanci upriličeni između predstavnika lokalne vlasti, bijeljinske dijaspore i predstavnika i-dijaspore dovoljan su razlog za nastavak ove uspješne prakse. Srijedu – 30. juni tekuće godine odabrali smo kao idealan dan za novo druženje osoba koje, istinski, svom gradu i svojoj lokalnoj zajednici žele boljitak i prosperitet.

Uobičajeno, i ovaj, treći po redu, meetup upriličit će se putem Zoom platforme, a svim zainteresiranim stranama, link za pridruživanje bit će proslijeđen nakon izvršene registracije.

Da biste se uspješno registrirali, potrebno je na e-mail event@idijaspora.ch proslijediti vaše osnovne podatke (ime, prezime, zanimanje), čime stičete pravo učešća.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni kontaktirati predstavnika i-dijaspore u Bijeljini, gospodina Nermina Zejnilovića, putem e-maila koner@mantra-agency.com.

Iako je uveliko počela sezona godišnjih odmora, brojni bijeljinski iseljenici itekako su zainteresirani za novo druženje na kojem ćemo, između ostalog, govoriti o ekologiji, ali i o edukaciji u IT industriji. Vrlo aktuelne i kompleksne teme zahtijevaju ravnopravne sagovornike, stoga pozivamo sve osobe, zainteresirane za spomenuto, da nam se pridruže u što većem broju.

Slične oblasti obrađivali smo i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima, a zahvaljujući, prvenstveno, i-dijaspori u Zenici i Kladnju već sada ubiremo plodove našeg rada.

Preuzeto: i-platform.ch