Bosna Bank International (BBI) je razvila set proizvoda namijenjen bh. dijaspori. Ponuda uključuje široku lepezu proizvoda i usluga po mjeri naših sugrađana koji žive i rade u inozemstvu.

Prepoznavši potrebe bh. dijaspore, BBI je omogućila kupovinu nekretnine u BiH putem BBI financiranja po mjeri, uz dodatne usluge kao što su elektronsko bankarstvo i platni promet s inozemstvom, usluge financijskog menadžmenta i investicijskog savjetovanja kao i usluge umrežavanja tvrtki iz inozemstva, koje su u vlasništvu naše dijaspore, sa klijentima i partnerima BBI banke.

“BBI je prva banka na tržištu koja je prepoznala ne samo ogroman značaj bh. dijaspore za ekonomiju već i financijske potrebe građana BiH koji žive i rade u inozemstvu. Kao banka koja ima prvenstveno razvojni i investicijski karakter smatramo da ćemo podrškom bh. dijaspori osigurati višestruke pozitivne efekte na ekonomiju Bosne i Hercegovine, osobito u građevinskom sektoru, kao i u povećanju direktnih stranih investicija, povećanju izvoza i zaposlenosti”, istaknuto je iz Bosna Bank International (BBI).

Preuzeto: bbi.ba