Mapu diplomatsko-konzularnih misija Bosne i Hercegovine, napravljenu prema podacima Ministarstva vanjskih poslova, sada možete pronaći i online. Naime, na Google Mapsu je osmišljena interaktivna mapa veleposlanstava i konzulata naše zemlje u svijetu.

Ljubičastom i plavom oznakom su obilježena mjesta u kojima postoji rezidentni predstavnik BiH, a crvenim nerezidentna predstavništva koja su potom crvenim linijama povezana s nadležnim rezidentnim predstavništvom.

Klikom na određeno predstavništvo možete dobiti osnovne informacije o adresi predstavništva, veleposlaniku, kao i kontakt telefon u slučaju da želite kontaktirati veleposlanstvo.

Najviše rezidentnih predstavništava imamo u Europi. U nekim državama imamo rezidentne predstavnike koji pokrivaju nekoliko država.

Mnogo manje predstavnika nego u Europi imamo u SAD-u, Južnoj Americi, Aziji. Npr. Veleposlanstavo u Washingtonu pokriva nerezidentno Brazil, dok Veleposlanstavo u Kanadi nerezidentno pokriva Kubu.

Veleposlanstavo u Rusiji pokriva nerezidentno Armeniju, Bjelorusiju, Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan, a Veleposlanstavo u Turskoj pokriva nerezidentno Azerbejdžan i Gruziju

Veleposlanik BiH u Japanu nas predstavlja još i u Koreji, dok veleposlanik u Kini pokriva i Mongoliju.

Interaktivnu mapu možete pronaći na ovom linku.