Projekat „Dijaspora za razvoj“ (D4D), koji  je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama, organizuje poslovni online Biznis Forum za predstavnike bh. dijaspore, lokalnih zajednica, bh. poduzetnika i udruženja iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Biznis Forum ima za cilj da predstavi potencijale za ulaganje bh.dijaspore u poljoprivredu i proizvodnju hrane, prezentira uspješne priče dosadašnjih investitora, te da kroz individualne b2b sastanke podrži lokalne zajednice i bh. poduzetnike u pronalasku svojih potencijalnih investitora i poslovnih partnera iz bh.dijaspore.

Tematske oblasti:

  • Poljoprivreda;
  • Proizvodnja i prerada hran;
  • Sigurnost hrane;
  • Pakovanje;
  • Eko-proizvodnja;
  • Mehanizacija i oprema u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane, i
  • IT rješenja u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane.

Za učešće na individualnim b2b sastancima platforma omogućava da vrlo jednostavno kreirate svoj profil, opišete investicioni projekat i/ili ideju, pretražiti profile ostalih registrovanih učesnika, te zakažete sastanke sa Vama interesantnim potencijalnim partnerima u BiH i bh.dijaspori. Pojedinačni sastanci traju 30 minuta, a vrijeme održavanja istih možete izabrati u raspoloživim terminima na samoj platformi kada se registrujete.

Biznis Forum će se održati online 19.maja 2021.god. (srijeda) sa početkom u 10 sati, a za učešće je potrebno izvršiti registraciju na web platformi https://agro-food-d4d.b2match.io/.

Registracija na događaj je besplatna, a za dodatne informacije i pomoć prilikom registracije kontaktirajte Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju SERDA – kontakt osoba: Aida Džamalija Duran tel: +387 33 641 520 e-mail: aida@serda.ba.

Agendu Online Biznis Foruma „Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH“ možete preuzeti ovdje.