Poslovni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske mogu se šesti put prijaviti za bespovratna sredstva iz Challenge fonda. Javni poziv otvoren je do 12. veljače 2021. do 16:00 sati.

Dostupni fond za ovaj poziv iznosi oko 420.000,00 EUR. Sredstva su namijenjena gospodarskim subjektima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koji mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Za potencijalne korisnike iz kategorije startupa, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi do 10.000,00 EUR, dok korisnici iz kategorije mikro, malog i srednjeg poduzetništva do 250 zaposlenih, koji posluju više od dvije godine, mogu računajte na potporu u maksimalnom iznosu do 30.000,00 EUR.

Podnositelji zahtjeva također moraju osigurati minimalno vlastito sudjelovanje od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija provedba ne može biti kraća od 3 mjeseca ili dulja od 6 mjeseci. Sve zaprimljene prijave bit će ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija – inovativnost, izvedivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Tijekom ocjenjivanja prioritet se daje vlastitim inovacijama gospodarskih subjekata u odnosu na nabavu gotovog inovativnog rješenja proizvoda ili kupljene tehnologije, koje će pridonijeti razvoju novog proizvoda, usluge ili procesa na tržištu i imati šire društvene koristi.

Prijave za ovaj poziv moraju se podnijeti isključivo u elektroničkom obliku na web stranici www.c2c.ba u skladu s uputama sadržanim u dokumentu Vodič / smjernice za prijavitelje.

Ovaj je dokument sastavni dio aplikacijskog paketa koji možete preuzeti na ovoj poveznici. U prethodnih 5 poziva registrirano je 2574 zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda. Do sada je provedeno 89 projekata, podržanih s oko 1.816.000 eura, a provodi se još 70 projekata. Ukupni raspoloživi Challenge fond iznosi oko 3,9 milijuna eura. Challenge Fund osnovan je u okviru projekta Challenge to Change, koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju / Sida /, a provode ga Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske.

Partner na projektu je također regija Ostergotland, istočna Švedska.