Humanitarna organizacija “Nova nada” iz Norveške u saradnji sa Udruženjem građana “Rodni Kraj” Tuzla, obradovala je učenike prvih razreda u Dobošnici, Voljavici i Tuzli.

Učenicima su podijeljeni školski ruksaci sa svim potrebnim priborom za ovu školsku godinu. Donacijom je obuhvaćeno 40 učenika iz Osnovne škole “Dobošnica” Lukavac, Osnovnih škola “Voljavica”, “Pazar” i “Kreka” iz Tuzle. Donacija je namijenjena prvačićima, koji polaze u škole locirane daleko od urbanih centara, te razrede koji broje tek po dva-tri učenika.

Direktor OŠ “Pazar” Almir Dorić se u ime roditelja zahvalio humanitarnoj organizaciji “Nova nada” na posjeti i donaciji za učenike, i istakao kako ovakve donacije predstavljaju značajan poticaj u radu i učenju, te u značajnoj mjeri učenicima daju kvalitetniji ambijent i uvjete za učenje i zdravo odrastanje. Početak nove školske godine za sve roditelje, osim velikog uzbuđenja, predstavlja značajnu stavku u kućnom budžetu, a djeci susret sa nečim potpuno novim.

Humanitarna organizacija “Nova nada” iz Norveške postoji već deset godina i jedno je od najstarijih udruženja u Norveškoj koja svojim akcijama i humanitarnim radom svakodnevno kroz razne projekte pomaže djeci u Bosni i Hercegovini.

 

Preuzeto: Moja BiH